Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/vhosts/celikkonstruksiyonizmir.com/httpdocs/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 673 Çelik Konstrüksiyon İmalatı - SNK ÇELİK KONSTRÜKSİYON

Çelik Konstrüksiyon İmalatı

celik-konstrüksiyon-yapımı
 

Çelik konstrüksiyon, inşaat sektöründe bir yapının tamamen çelikten imal edilmesine verilen bir isimdir. Bu yapılar, deprem gibi doğal olaylara karşı daha dayanıklı oldukları ve zemin üzerinde olan yükü azalttıkları için büyük bir avantaja sahiptir. Yapıların ana taşıyıcılarının de çelik olduğu bu sistemler, en başta deprem riskinin daha büyük olduğu yerlerde yapılmaktadır. Bu sayede hem can, hem de mal kayıplarının önüne geçilmek amaçlanmaktadır. Tüm dünyada çelik konstrüksiyon artmakta olup, ülkemizde de son yıllarda yükselmektedir.

Çelik konstrüksiyonların tasarımları, imalattan önce en önemli konular arasında yer almaktadır. Zira bu tasarıma göre, yapının inşası yapılmaktadır. Burada tasarımlara etkilemekte olan maddeler şunlardır.

  • Tekrarlama ve Standardizasyon
  • Elde Edilebilir Tolerans Türleri
  • Çerçeve Türü
  • Saha Uygulaması

Buradan itibaren imalat işlemi için en önemli konu üretim yapılan mekânın geniş olmasıdır. Zira çelik konstrüksiyonda bazı parçalar, oldukça geniş olabilmektedir. Bu malzemelerin nakliyesi, boşaltılması, yüklemesi ve montajı için büyük bir alan gerekmektedir. Ancak tüm bunlar tek başına yeterli olmamaktadır. Yolların da bu malzemelerin taşınmasını kaldıracak yapıda olması önemli bir konu olmaktadır. Dolayısıyla zemin de, gerekli tüm işlemler için uygun bir hale getirilmelidir.

Bu konstrüksiyon türünde imalat işi ilk olarak fabrikada, bilgisayar kontrollü bir şekilde başlamaktadır. Böylece üretim, en hassas şekilde yapılabilmektedir. Bundan sonra şantiyeye sevk edilerek, inşası sağlanmaktadır. Buradan sonrası ise tamamen ekiplerin ne kadar profesyonel olduklarına bağlı bir konudur. Tecrübeli ve yetenekli ekipler, tüm panelleri kısa süre içerisinde toplayabilmektedir. Bu çerçevede panellerin, ana taşıyıcı kolonların ve tüm ek yardımcılar birleştirilmektedir. Bu birleştirme işlemi, üç şekilde yapılmaktadır. Bunlar tamamen duruma göre değişmekte olup akıllı vida, perçin veya bulon kullanılmaktadır. Projeye göre değişmekle birlikte, kaynak işlemi de tercih edilebilmektedir.

Montaj işlemi bu sayede tamamlandıktan sonra, tek konu yapının giydirilmesinden ibaret kalmaktadır. Burada dış cephe, yardımcı unsurlar ile kapatılmaktadır. Burada tercih edilecek olan unsur da dikkatli bir şekilde seçilmektedir. Ardından gerekli olan tüm tesisatlar döşenerek, ardından iç duvarlar meydana getirilmektedir.

Contact us

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim. Tüm sorularınızı iş günlerinde 24 saat içinde cevaplamaya çalışıyoruz.




    Call Now ButtonHemen Teklif Al